Om cykelbiblioteket

På cykelbiblioteket i Helsingborg kan du låna en cykel under en period. Bokningen gör du här på webben och du hämtar sedan cykeln på stadsbyggnadsförvaltningen nära Helsingborg C.

Alla elcyklar och lastcyklar är nu bokade året ut

Fram till och med december 2020 är alla el-lastcyklar och elcyklar helt uppbokade. Vi har inte bestämt om vi ska fortsätta med utlåningen under 2021 än. Mer information kommer snart.

Ta chansen att kostnadsfritt testa om det passar dig att använda en cykel för att få ihop vardagspusslet. Kan en lastcykel vara lösningen för att handla eller skjutsa barnen? Är det en elcykel du behöver för att hinna trampa till och från jobbet? Det finns många fördelar med att cykla. Kanske upptäcker du några medan du provar.

Våra cyklar

Här läser du mer om cyklarna du kan låna.

Boka cykel

Du bokar en cykel via vårt bokningssystem. För att logga in och boka behöver du e-legitimation.

Boka vikcykel

Har du frågor om hur det fungerar?

Här finns frågor och svar om hur cykelbiblioteket fungerar.

Eller kontakta oss.

Familj på lastcykel i Helsingborg. (foto: Jenny Ek)

Cykelbibliotek för att fler ska cykla till centrum

Cykelbiblioteket finns för den som bor i Helsingborg och som vill testa en lite dyrare cykel inför det egna köpet. Låneperioden är 19 dagar, en period som är tillräckligt lång för att låntagaren ska kunna avgöra om det här är en cykel som passar låntagarens vardag.

Cykelbiblioteket består av olika cykelmodeller som bokas på webben. Bokade cyklar hämtas och återlämnas på Stadsbyggnadsförvaltningen, vid Helsingborgs Central.

I cykelbiblioteket ingår två elassisterade trehjuliga lastcyklar, en tvåhjulig lastcykel, enlådcykel utan el, en vikcykel och sex vanliga elcyklar.

I samband med att vi byggde om Järnvägsgatan och Drottninggatan 2017-2019 arbetade staden på olika sätt för att fler skulle cykla och resa kollektivt till och från centrum. Cykelbiblioteket startades som en del i det arbetet men rullar nu vidare. Projektet finansierades delvis av Naturvårdsverket genom det så kallade Klimatklivet under de första två åren.