Välkommen till cykelbiblioteket!

Här kan du låna en cykel från cykelbiblioteket i Helsingborg. Bokningen gör du här på webben och hämtar sedan cykeln på stadsbyggnadsförvaltningen nära Helsingborg C.

Ta chansen att kostnadsfritt testa om det passar dig att använda en cykel för att få ihop vardagspusslet. Kan en lastcykel vara lösningen för att handla eller skjutsa barnen? Är det en elcykel du behöver för att hinna trampa till och från jobbet? Det finns många fördelar med att cykla. Kanske upptäcker du några medan du provar.

Boka cykel

Här bokar du en cykel.

Har du frågor om hur det fungerar?

Här finns frågor och svar om hur cykelbiblioteket fungerar. Om du inte får svar på din fråga kan du mejla paulina.strihavka@helsingborg.se eller ringa 0732-08 34 49.

Familj på lastcykel i Helsingborg. (foto: Jenny Ek)

Cykelbibliotek för att fler ska cykla till centrum

Cykelbiblioteket finns för den som bor i Helsingborg och som vill testa en lite dyrare cykel inför det egna köpet. Låneperioden är 19 dagar, en period som är tillräckligt lång för att låntagaren ska kunna avgöra om det här är en cykel som passar låntagarens vardag.

Cykelbiblioteket består av olika cykelmodeller som bokas på webben. Bokade cyklar hämtas och återlämnas på Stadsbyggandsförvaltningen, vid Helsingborgs Central.

I cykelbiblioteket ingår två elassisterade trehjuliga lastcyklar, en tvåhjulig lastcykel, en vikcykel och fyra vanliga elcyklar.

Helsingborgs stad driver cykelbiblioteket under ett års testperiod fram till hösten 2018. I samband med att vi bygger om Järnvägsgatan och Drottninggatan arbetar staden på olika sätt för att fler ska cykla och resa kollektivt till och från centrum. Cykelbiblioteket är en del i arbetet för ökat hållbart resande. Projektet finansieras delvis av Naturvårdsverket genom det så kallade Klimatklivet.